Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blog

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Zelfgenezend vermogen

Geplaatst op 14 november, 2017 om 19:05 Comments reacties (5761)

Zelfgenezend vermogen vind je terug in alles wat leeft. Zowel mensen als dieren en planten bezitten deze gave, zichzelf weer te genezen, vaak zonder hulp van buiten af. Dit geldt zeker voor de kleinere kwaaltjes. Wanneer je jezelf in je vinger snijdt verdwijnt het wondje vanzelf weer. Wanneer je een plant snoeit groeit de plant gewoon verder.


Hoe beter het imuunsysteem, hoe beter dit zelfgenezend vermogen werkt. Het is dus zaak, je imuunsysteem zo optimaal mogelijk te hebben. Hiervoor kan je gebruik maken van de zeven zuilen der gezondheid.


De eerste zuil en misschien wel de belangrijkste is een positieve instelling en levenshouding. Hiermee wordt niet bedoelt dat je alles zomaar goed praat. Het gaat meer over hoe je het leven ervaart.

Heb je plezier in je leven, een fijne baan of levensopgave, een goede leefomgeving met fijne mensen waarmee je vaak contact hebt. Dan heb je vast ook veel te lachen in je leven. En je weet; lachen is gezond.


De tweede zuil heeft te maken met je ademhaling. Het is belangrijk zoveel mogelijk een rustige diepe ademhaling te hebben. Diepe ademhaling betekend rustig en stress vrij te zijn. Je lijf en organen hebben veel zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren en die krijg je alleen voldoende binnen met diepe ademhaling.

Je positieve levensinstelling helpt direct bij het diepe ademhalen. Negatieve emoties zorgen voor stress en daardoor een hoge ademhaling.

 

De derde zuil betreft de voeding. Je lichaam maakt energie door de verbranding van zuurstof en voedingsstoffen. Deze energie heb je nodig om te leven, te bewegen en voor een sterk imuunsysteem. Zoals je voor je dure auto alleen de juiste brandstof tankt en de goede motorolie gebruikt, zo zou je voor je lichaam alleen de beste voeding moeten gebruiken. Veel groente en fruit, weinig suikers, zouten en vlees. Verder geen overdaad aan alcohol en roken e.d.

Ook hier zijn negatieve emoties vaak de oorzaak van een verkeerde of overmatige voeding. Geen wonder dat we de positieve levensinstelling als eerste en belangrijkste genoemd hebben.


De vierde zuil staat voor water drinken. Je afvalstoffen moeten worden afgevoert en dat kan alleen met water. Verder hebben je hersens veel water nodig bij hun denkprocessen en wordt het lichaam d.m.v. het water op de juiste temperatuur gehouden. Best belangrijk dus. Neem daarom elke dag minimaal1 liter vocht op, waarvan het merendeel bestaat uit zuiver water.


De vijfde zuil is bewegen. We moeten bewegen om onze bloedsomloop en de werking van de lymphen te ondersteunen. Verder blijven we door bewegen beter op gewicht en blijven we flexibel, beweeglijk en krachtig.


De zesde zuil staat voor rust. Regelmatig een pauze en een goede nachtrust zijn uiters belangrijk om niet al je reserves op te gebruiken. Meditatie is verder een zeer goede vorm van rust, vooral ook om je verstand rust te gunnen en bij jezelf te zijn.


De zevende zuil staat voor magnetisme. Een mens kan niet leven zonder magnetisme en zou minimaal anderhalf uur per dag door moeten brengen in de vrije natuur. Dan kan geprofiteerd worden van het natuurlijke magnetisme van de aarde om in balans te blijven en de storingen van electrosmog en stralingen op te heffen. Wanneer dat niet lukt zou het aanbevelingswaardig zijn magneetveldtherapie te nemen of magneten bij je te dragen. Verder zijn er verschillende vormen van energiegevende therapieën die daarin kunnen ondersteunen.

Al met al dingen die we zelf kunnen doen om onze zelfgenezende vermogens optimaal te kunnen benutten en in goede gezondheid te kunnen leven.


De eerste 30 jaren van ons leven is ons lichaam er voor ons. Daarna zijn wij er voor ons lichaam.


Rss_feed